Afbeelding 1

Filip Verneert guitar

Filip Deprez double bass

Marie-Anne Standaert trumpet

JazzTRIO gebaseerd op composities met een grote nadruk op melodie en improvisatie.

Oorspronkelijk geïnspireerd op bezettingen in de Jazz waar gitaar en trompet centraal staan (Chet Baker met Philippe Catherine, Tom Harrel met Jim Hall,…) zochten de muzikanten naar melodieuze composities voor trompet en gitaar, ondersteund door de contrabas, met ruimte voor improvisatie van de muzikanten.

Dit Trio is de verderzetting van het jazztrio met Rudy Reunes (tp +), en verkent verder de muzikale mogelijkheden van cool en swingjazz.

Marie-Anne standaert TROMPET  – BUGEL

 Marie – Anne werd geboren in het zeer landelijke Adegem, alwaar ze op 11 jarige leeftijd in de plaatselijke fanfare de bugel ter hand nam.Uiteindelijk besloot ze jazz te gaan studeren aan het conservatorium, en van het ene kwam het andere.Anno 2011 heeft Marie – Anne als belangrijkste bands ‘The Rhythm Junks’, het ‘ Special Quintet’, samen met Richard Rousselet, en haar eigen jazztrio ‘Misstriohso’.Daarnaast is Marie – Anne ook nogaf en toe freelance actief in de pop- theater wereld.

 

Filip Deprez CONTRABAS

U aller bekend omdat Henk zijn broer is.  Leeft in een Chateau te Snaeskerke een contemplatief leven waar hij zich bezig houdt met  het werken in annexe kloostertuin, het kweken van Engelse vleesschapen, Vlaamse reuzen Franse vleesduiven (een rood-brons ras : uniek om zien en te proeven) en Mechelse koekoeken op  Methode de Bresse.  Studeerde contrabas bij Hein van de Geyn en te Brussel bij Jean-Louis Rassinfosse en  doceert aanvankelijk lezen en rekenen aan de universiteit Nieuwpoort.  Realiseerde verschillende opnames o.a. Dr Gabs, Jazz connection Brussel, Stefaan Debevere. , Rudy Reunes- Filip Verneert – Deprez- Trio.